Categorii
personal

Calatoreste in Israel!

Am o super oferta pentru TINE!

De cate ori ai visat sa ajungi in Tel Aviv dupa ce ai vazut peisaje uimitoare in filme de Oscar?

Circuitul este de 6 zile in care vei avea atat de multe locuri de vizitat, sfatul meu este sa aveti suficienta memorie in telefon cat si vizuala pentru a imortaliza peisajele uimitoare si sa pastrati in suflet spritualitatea regasita in aceste locuri uimitoare!

Este esențial măcar o data in viața sa faci o baie in Marea Moarta!

Apa Mării Moarte deține cea mai mare concentrare de minerale și săruri, din toate apele Pământului. Salinitatea sa este de 10 ori mai ridicată decât cea a oceanelor.

Ziua 1
CLUJ-NAPOCA – TEL AVIV – HAIFA – STELLA MARIS – CANA GALILEII – NAZARET Intalnire cu reprezentantul agentiei in Aeroportul International din Cluj Napoca la ora 4:00 si pregatire pentru formalitatile de imbarcare. Decolare la ora 06:35 si aterizare pe Aeroportul Ben Gourion la ora 09:35. Deplasare pe coasta Mediteranei la Haifa, oras la poalele Muntelui Carmel unde vom vizita Manastirea Stella Maris, si vom admira gradinile suspendate Bahai. Deplasare la Cana Galileii – vizitarea bisericii unde a avut loc prima minune a Domnului – transformarea apei in vin. Vom ajunge in Nazaret, unde vom vizita Biserica Catolica Buna Vestire, ridicata pe locul casei Sf. Ioachim si Ana si Biserica Ortodoxa Sf. Gavril, ridicata pe locul izvorului Mariei. Optional: in functie de timp si de starea atmosferica, plimbare cu o copie a -barcii lui Iisus- pe apele Marii Galileii (10 euro/persoana). Dupa masa vom face o vizita la Caprice, fabrica de aur si diamante. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Tiberias.

Ziua 2
CAPERNAUM – TABGHA – MAREA MOARTA – IERIHON Mic dejun. Deplasare la Capernaum – supranumit – Orasul Domnului, vizitam orasul Tabgha unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor si urcam pe Muntele Fericirilor – locul unde Mantuitorul a rostit Fericirile.

Parasim Tiberias si coboram pe Valea raului Iordan, dealungul granitei cu Iordania, ajungand la Marea Moarta, la Qumran (vechiul centru al sectei esenienilor), unde vom face o scurta oprire la magazinul cu produse cosmetice. In functie de timp, scurta baie in Marea Moarta, la strandul chibutzului Kalia. Vom intra in orasul Ierihon – cel mai vechi oras din lume, vizita la -Dudul lui Zacheu- si continuarea drumului in desert la Manastirea Sf.Gheorghe, la moastele Sf. Ioan Romanul de la Neamt. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Bethleem.

Ziua 3
MUNTELE MASLINILOR – VIA DOLOROSA – SFANTUL MORMANT Mic dejun. Ne indreptam spre Muntele Maslinilor unde vom vizita: Manastirea ruseasca Eleon, Biserica Pater Noster (Tatal Nostru), Biserica Dominus Flevit (Domnul a plans), Gradina Ghetsimani cu Biserica Tuturor Natiunilor si Mormantul Maicii Domnului din Pestera Ghetsimani. Continuam excursia intrand in Cetatea Ierusalim prin poarta Sf. Arhidiacon Stefan, se viziteaza casa Maicii Domnului, scaldatoarea Vitezda si se parcurge Via Dolorosa sau drumul crucii, cu cele 14 opriri: Biserica Sfantului Mormant, Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant si toate paraclisele. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Bethleem.

Ziua 4
BETHLEEM – MANASTIREA SF. SAVA – MUNTELE SION – ZIDUL PLANGERII Mic dejun. In Bethleem vizitam Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, unde s-a nascut Mesia precum si Biserica Catolica. Continuam drumul in desert pana la Manastirea Sf. Sava, aflata la poalele muntelui pe care se inalta orasul Ierusalim iar apoi vom vizita partea de vest a Ierusalimului, cu cladirile guvernamentale si Parlamentul Israelian. Urcam pe Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taina si vom vizita mormantul Regelui David. Intram in cetate prin Poarta Sionului, strabatem cartierul armean, apoi pe cel evreiesc si vizitam Zidul Plangerii sau Zidul de Vest. Cina si cazare la hotel 3/4* in zona Bethleem.

Ziua 5
IERUSALIM – MUNTELE SION Mic dejun. Vom vizita partea de vest a Ierusalimului, cladirile guvernamentale si Parlamentul Israelian. Urcam pe Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, la locul Cinei celei de Taina si vom vizita mormantul Regelui David. Cina si cazare la hotel 3/4* in Bethleem.

Ziua 6
TIBERIAS – TEL AVIV – CLUJ-NAPOCA Dupa micul dejun matinal, ne deplasam spre aeroport in vederea decolarii din Tel Aviv la ora 11:25. Aterizare in Cluj Napoca la ora 13:35.

6 zile/5 nopti, avion din Cluj-Napoca

perioada:  20 – 25 martie 2023



Tariful include:
– bilet de avion Cluj-Napoca – Tel Aviv – Cluj-Napoca, taxe aeroport
– bagaj de mana mic (40x30x20)
– 5 nopti cazare la hotel 3/4*cu demipensiune (categoria de stea este valabila si aferenta pentru Israel), (4 nopti cazare in zona Bethleem si 1 noapte cazare in zona Tiberias)
– transport local cu autocar modern
– vizitele si intrarile la obiectivele turistice mentionate in program
– ghid vorbitor de limba romana, asistenta din partea agentiei pe toata perioada excursiei

Tariful nu include:
– alte bagaje la cerere (tarifele sunt valabile doar daca se achita in agentie):
– wizz priority (aveti permisiunea de a aduce un troller suplimentar, cu dimensiunea maxima de 55x40x23 cm in avion de 10kg (60 euro/bagaj), bagaj de cala de 10 kg (70 euro/bagaj), bagaj de cala de 20kg (100 euro/bagaj), compania aeriana poate majora taxa de bagaj – Plimbare cu barca pe Marea Galileii: 10 euro/persoana
– Asigurarea storno si asigurare medicala
– Taxe care se practica in Israel (30 euro/persoana)
– Bauturi alcoolice sau racoritoare la mese

Grup minim: 40 persoane

Cazari: categoria 3/4*
Bethleem: Hotel St. Michael, Hotel Ararat sau similar
Tiberias: Hotel Dys, Nazareth Plaza sau similar

Compania aeriana: Wizz Air
Orar de zbor: Cluj-Napoca 6:35 – Tel Aviv 9:35; Tel Aviv 11:25 – Cluj-Napoca 13:35
 In cazul in care pentru perioada excursiei se declara stare de urgenta, turistul poate opta pentru voucher sau restituirea banilor, in termen de 5 zile de la recuperarea sumelor de la parteneri.    
Pretul excursiei se va achita in conditiile si la termenele stabilite in contractul cu clientul (avans 50% la inscriere si diferenta cu 30 de zile inainte de plecare). Turistii au obligatia de a achita taxele suplimentare anuntate inainte de inceperea programului turistic, in cazul in care acestea vor aparea ca urmare a majorarii taxelor de aeroport, a modificarii orarului de zbor, a taxelor de combustibil anuntate de compania aeriana transportatoare, a diferentei de schimb valutar.
In cazul in care turistul renunta din vina sa la pachetul de servicii turistice care face obiectul prezentului contract, el datoreaza Agentiei penalizari dupa cum urmeaza:
a) 50 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face cu mai mult de 30 de zile inainte de data plecarii;
b) 75 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face in intervalul 21-30 de zile inainte de data plecarii;
c) 100 % din pretul pachetului de servicii, daca renuntarea se face intr-un interval mai mic de 21 zile inainte de plecare, pentru neprezentarea la program sau in cazul refuzului autoritatilor de a intra in strainatate.
Agentia isi rezerva dreptul de a reordona programul excursiei, cu respectarea in totalitate a serviciilor, in anumite situatii speciale, determinate de factori independenti de vointa noastra; in anumite conditii de forta majora, cazarea se efectueaza in hoteluri categorie similara (dupa cum a fost prezentat in program inca de la inscrierea turistilor). Programul turistic se desfasoara in baza contractelor externe incheiate.
Situatii de forta majora si neprevazute cum ar fi razboaie, cutremure, greve, fenomene naturale si meteo deosebite, etc., nu obliga agentia la despagubiri sau compensatii; 
Compania aviatica, fara a cere acordul agentiei de turism care deruleaza programul turistic, are dreptul de a modifica orele de zbor! Prin urmare, agentia nu este raspunzatoare pentru decolarea/aterizarea avioanelor la o alta ora decat cea inscrisa in programul excursiei. Orice problema privind operarea zborului si actiunile adiacente acestuia intra sub competenta transportatorului, biletul de avion reprezentand contractul intre pasager si compania aviatica. Calatorul nu poate sa-si anuleze excursia fara penalizare, in cazul in care se vor modifica doar orele de zbor, fara sa trebuiasca sa se intervina la modificarea perioadei de cazare. Deoarece compania aeriana distribuie aleator locurile in avion, este posibil ca turistii care se inscriu impreuna sa nu ocupe locuri alaturate.
In cazul deteriorarii sau pierderii bagajelor in timpul dinaintea zborului, zborului efectiv si dupa incheierea acestuia, compania aviatica este singura raspunzatoare si raspunde in fata pasagerilor. Distributia camerelor la hotel se face in momentul cazarii de receptioner. Orice problema legata de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre client direct la receptie, asistat de reprezentantul agentiei locale.
Categoria hotelurilor si a transportului este atribuita de Autoritatea Nationala de turism din fiecare tara, conform standardelor proprii. Hotelurile din program se nominalizeaza cu 1 saptamana inainte de plecare.
Pretul excursiilor optionale depinde de numarul de participanti iar zilele de desfasurare ale acestora depind de conditiile meteorologice din acea perioada. Toate aceste informatii sunt comunicate de catre reprezentantul agentiei locale. Eventualele reclamatii referitoare la excursiile optionale se fac direct la partenerul local, agentia noastra nefiind implicata in organizarea sau buna desfasurare a acestora.
Agentia organizatoare (Tour Operatorul) poate anula excursia in cazul nerealizarii numarului minim de turisti si are obligatia de a instiinta turistul cu cel putin 7 zile inainte de data plecarii, oferind alta varianta de excursie la un alt pret sau rambursarea costului excursiei achitate de turistul inscris.
ATENTIE! Verificati documentele necesare calatoriei inainte de plecare – pasaport valabil min. 6 luni de la data sosirii in tara! Persoanele care detin alt tip de pasaport decat cel turistic (pasaport diplomatic, pasaport emis de catre alt stat decat Romania, etc) sunt rugate sa se intereseze in ce conditii pot calatori cu pasaportul pe care il detin.
Copiii sub 18 ani care calatoresc doar cu unul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al parintelui care nu insoteste minorul, obtinut la notariat. Copiii sub 18 ani care calatoresc neinsotiti de niciunul dintre parinti, vor trebui sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti, obtinut la notariat, iar adultul insotitor trebuie sa prezinte cazierul judiciar.

Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu. Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii.
Recomandare: Asigurarea storno pentru acoperirea costurilor de renuntare in caz de imbolnavire grava, brusca (inclusiv COVID19) deces in familie prevazute in polita de asigurare.
Conditii de calatorie: pasaport valabil minim 6 luni de la intoarcerea in tara, certificat de vaccinare.
Informatiile oficiale cu privire la conditiile de calatorie in fiecare stat in parte, pot fi consultate pe site-urile:  http://www.mae.ro si https://www.cnscbt.ro.

In contextul pandemiei de SARS-CoV-2 (COVID19), Calatorul recunoaste si accepta in mod expres posibilitatea instituirii unor restrictii sau noi conditii de calatorie atat in tara de destinatie cat si in Romania (cu titlu exemplificativ, insa fara a se limita la: obligativitatea purtarii mastii de protectie, prezentarea unui test antigen/PCR negativ sau obligativitatea efectuarii acestuia in tara de destinatie, intrarea in carantina sau autoizolare la intoarcerea in Romania).
Calatorului isi asuma riscul aparitiei uneia sau mai multora dintre conditiile prezentate mai sus (riscuri care nu pot cadea in sarcina Organizatorului si care tin de decizii ale tertilor, cu titlu exemplificativ, insa fara a se limita la: autoritati locale/nationale din statele de destinatie sau din Romania), respectiv recunoaste si accepta in mod expres ca in nicio situatie acestea nu vor putea fi imputate Organizatorului si nu vor putea constitui un motiv de renuntare fara penalizare, astfel in situatia in care pachetul de servicii de calatorie poate fi in mod rezonabil executat.

De andreeatapuș

Mă numesc Andreea, am aproape 20 de ani, iubesc să observ în detaliu ceea ce se întâmplă în jurul meu, imi place arta, să călătoresc și să admir natura, în special marea, iubesc Constanța și Brașov, sunt locurile unde mă regăsesc și simt că sunt o completare în peisaj precum o ultimă piesă de puzzle, îmi plac animalele, să ascult oamenii din jurul meu, sunt o fire melancolică,sensibilă,singuratică pe planul sentimental, sunt foarte posesivă cu persoanele la care țin, iert mereu greșelile celor din jur, chiar dacă sunt destul de grave și îmi amăgesc singură subconștientul uneori, scriu poezii despre ceea ce îmi atrage atenția și îmi bucură privirea, am avut momente dificile pe parcursul celor aproape 20 de ani care m-au făcut ceea ce astăzi sunt, am trăit momente dificile și clipe minunate, din toate trăirile pozitive și negative am reușit să le fac față cu optimism și cu Dumnezeu care mi-a fost alături de fiecare dată, am avut parte de trădări și situații in care am fost surprinsă deoarece ceea ce credeam nu era ceea ce este, am dezamăgit și am fost dezamăgită, am judecat, iar la rândul meu am fost judecată, am iubit oamenii care mi-au demonstrat ca o merita fără să-mi ceată, am fost părăsită, demoralizată, dar și suținută, de oameni la care nu mă așteptăm să renunțe încă de la primele obstacole apărute cu trecerea vârstei

Lasă un comentariu